Solstrålarna Grönflagg.Temauppstart -Energi!

Vi fortsätter arbetet med Grönflagg tillsammans med barnen. Vi har startat upp tema- Energi! Vad har vi för olika sorter energi runt omkring oss?

Vi frågade barnen vad ordet kunde betyda och möttes av undrande blickar. Den frågan kommer vi att ställa under temat för att se vilka egna idéer barnen kommer med då de fått olika energi-upplevelser .

Vi har gjort olika rörelsesånger och lekar och frågade bl.a barnen hur det kändes när vi hade rört på oss. Någon blev varm och en annan blev svettig. Barnen fick dansa runt och göra olika rörelser, ex klappa hoppa vicka och hoppsasteg till discomusik, musiken gick i olika snabb takt. Vi pratade om att vi hade gjort av med energi och fyllde på med ny när vi åt frukt. Vi har pratat och gjort en saga om att när det är kallt och någon fryser så kan man värma sin kompis genom att ge värmeenergi till varandra

bild 1 till bloggen

Våra energisånger:

  • Egenskriven energisång
  • Noshörningen
  • Klappa händerna så fort du kan
  • Klappa lilla magen
  • Aram sam sam
  • Hästen Plopp.

Läroplancitat: Lpfö 98/10 Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande.

Skrivet av Laila och Marie.

bild 2 till bloggen

 

En tanke kring ”Solstrålarna Grönflagg.Temauppstart -Energi!

Kommentarer är stängda.