Regnbågen på biblioteket 6/2

I torsdags var Barnen på Regnbågen tillsammans med två pedagoger på biblioteket i Fellingsbro. Vi åkte buss dit och kom fram precis i lagom tid när de öppnade.

februari 14 017

februari 14 019

Barnen fick titta och välja bland böckerna vilka de tyckte verkade bra, efter bara en liten stund hade vi en stor hög av böcker på bordet som barnen ville låna till Slangbellan. Barnen visade varandra böcker de tyckte var intressanta och spännande och det blev många samtal och fint samspel kring böckerna.

februari 14 023

februari 14 022

februari 14 031

När vi valt klart böcker (det blev två fulla papperspåsar!) fick vi låna ett rum innanför biblioteket där vi kunde äta medhavd frukt och barnen fick lyssna på ”Gittan och älgbrorsorna” som en av pedagogerna läste. Sedan var det dags att åka tillbaka till Slangbellan och äta Mariannes goda mat. Både barn och pedagoger kände sig nöjda med biblioteksbesöket och nu vi har många roliga böcker att läsa igen.

På förskolan Slangbellan ges barnen förutsättningar att ha reellt inflytande över verksamheten (Slangbellans verksamhetsplan 2013-2014).

Bloggat av Erika