Skogsutflykt i vårvädret!

När det var så fint vårväder idag bestämde vi oss för att ta en spontan skogsutflykt tillsammans, både Regnbågen och Solstrålen. Solen värmde skönt och vi höll utkik efter olika vårtecken på väg till skogen. Vi såg knoppar, ”vide- kisssar”, snö som höll på att smälta, mycket vatten i bäcken (som kanske kom från smält snö?) och vi både hörde och såg några olika fåglar. Vi hittade även en nyckelknippa som någon hängt upp på en gren, kan det vara ett vårtecken? JA, tyckte några barn, eftersom nycklarna var lite rostiga hade de kanske legat under snön och nu kommit fram när den smält…?

På plats i skogen såg vi att Trulsa inte var hemma och vi åt lite frukt tillsammans. Barnen berättade för våra nya barn (och påminde varandra) om vad vi ska tänka på när vi är i skogen, tex vilka riktlinjer som gäller vid lek med pinnar och hur långt bort man får gå.

DSC_0008DSC_0014DSC_0016

Skogsutflykten var uppskattad av både barn och pedagoger, barnen lekte mycket fina lekar tillsammans och när det var dags att gå hem hade några barn inte alls någon lust med det. Snart är det dags för skogsutflykter med matsäck vilket vi ser fram emot!

Från vår verksamhetsplan kommer följande mål:

På förskolan Slangbellan ges barnen förutsättningar att utveckla sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, genom att verksamheten väcker lust, nyfikenhet och ger tillfällen för utforskande.

På förskolan Slangbellan ges barnen förutsättningar att utveckla sina kunskaper om hälsa och välbefinnande.

Bloggat av Erika.