Skelett-konstruktion 251114

Den 25 november 2014 började barnen på Regnbågen att tillverka skelett av bommullstopps på svarta papper. Till sin hjälp har de en bild av ett skelett och även förkunskaper om hur ett skelett ser ut. Barnen arbetar med Grön flagg och målområdet hälsa och välbefinnande. Barnen är väldigt intresserade av att lära sig mycket om kroppen och har under den senaste tiden lärt sig om hur en röntgenapparat, magnetkamera, nervsystemet och matsmältningen fungerar. De använder sig gärna av iPadens app Human body för att undersöka och lära sig mer och på förskolan finns även böcker om människokroppen som barnen ofta läser i – både själva och tillsammans med en pedagog.

Barnen tyckte att det var ett roligt sätt att göra skelett på, men det var lite klurigt att få topsen att fastna, det gick åt mycket klister. Barnen använde saxar för att klippa till ”benbitarna” i lagom stora bitar, det var också en rolig utmaning tyckte de – benbitarna flög hejvilt över bordet!

Verksamhetsplanens mål är: På förskolan Slangbellan ges barnen förutsättningar att utveckla sina kunskaper om hälsa och välbefinnande.

På förskolan Slangbellan ges barnen förutsättningar att utveckla sina kunskaper om teknik och bygg och konstruktion.

Skelett 002

Skelett 006

Skelett 007

Skelett 016

Skelett 017

Skelett 021

Skelett 024

002

Bloggat av Karin