Frösådd på Slangbellan 20/5.

På onsdagseftermiddagen passade vi på att så lite frön i vår pallkrage på Slangbellans gård. Alla barn som var här blev engagerade och intresserade av att delta och alla fick prova på att sätta eller så någonting. Vi pratade innan om vad frön behöver för att växa, vatten, sol och jord (näring från jorden) och tittade på bilder på de saker vi skulle plantera. Lök, dill, persilja och rädisor har vi sått, och nu väntar vi med spänning på vad som kommer upp om några veckor.

Maj 2015 053Maj 2015 056Maj 2015 059Maj 2015 060

Vår plantering och arbetet med den kommer vi kunna koppla till vårt tilltänkta nya Grön Flaggområde, Kretslopp. Men även till läroplanens mål;

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra (Lpfö 98/10).

Bloggat av Erika.