Härliga vinter!

Den senaste tidens snöande har medfört att vi har en gård som är full med härlig snö. Barnen utforskar och leker för fullt när vi är ute.

Idag var inte snön så lätt att bygga med, men barnen pulsade mönster i snön och gjorde stigar där de kunde gå. De yngsta barnen hade lite svårt att ta sig fram i den djupa snön, men de äldre visade vilka fina kompisar barnen på Slangbellan är och hjälpte de yngre barnen upp och trampade upp vägar så även Solstrålarna skulle kunna ta sig fram.

Några av de yngsta barnen tittade länge på när barnen på Regnbågen åkte kana och landade i snön nedanför. Ett av barnen på Regnbågen såg att de yngre tittade och stannade genast kompisarna och sa:
Hörrni! Nu vill Solstrålarna också vara med och åka, nu måste vi turas om och ta det lite försiktigt så de också får ha roligt här!
Sedan turades barnen om och lekte länge tillsammans, det var härligt att se! Ett av förskolans mål är att barnen ska få förutsättningar att leva sig in i andra människors situation, utforska, reflektera och lära enskilt och tillsammans med andra.

Som vi har skrivit om tidigare så arbetar vi också med hälsa det här året. Ett av barnen reflekterade över det när vi kom in och sa:
Nu har vi verkligen tagit hand om hälsan! Vi har varit ute och fått frisk luft, lekt och skrattat jättemycket, så var det jobbigt att gå i snön så det var som träning nästan och när vi kommer in ska vi äta frukt! Vad bra!
När barnen spontant reflekterar över sådant som vi kan koppla till målen då ser vi att de verkligen har fått förutsättningar att ta till sig det vi arbetar med.

 

IMG_4505

IMG_4501

IMG_4504

IMG_4500

 

IMG_4499

IMG_4506

 

IMG_4496