Skördetid! 15 juli 2015

I våras sådde vi olika sorters frön i vår pallkrage på gården. Under sommaren har vi kunnat följa hur det växer och vi har varit duktiga på att vattna (när inte regnet har fixat vattnandet förstås…).

För ett par veckor sedan var det dags att skörda rädisorna vilket barnen deltog i med stort intresse och glädje. Vi fick våra egenodlade rädisor serverade tillsammans med maten samma dag, men det var bara några som vågade prova hur de smakade.

4

Idag var det dags att skörda lite dill, den har vuxit väldigt bra och några barn och en pedagog provsmakade på den förra veckan och i måndags använde Marianne vår egenodlade dill i såsen. Alla som ville fick provsmaka av dillen idag och hjälpa till att skörda med hjälp av en sax. Vi har frusit in den och den kommer att användas som krydda i vår mat här på Slangbellan.

156

Odlandet är en del av vårt nya Grön Flagg område; Kretslopp där barnen bland annat kommer att få lära sig mer om olika sorters kretslopp som finns i naturen. Vi kan även koppla detta arbete till läroplanen för förskolan där det finns flera mål som handlar om kretslopp och naturvetenskap.

Bloggat av Erika.