Spännande besök av Kim och Tam, v. 34.

Förra verksamhetsåret fick barnen lära känna figurerna Kim och Tam som kom med jämna mellanrum och gav barnen uppdrag som hade med VATTEN och GRÖN FLAGG att göra. Nu när terminen precis startat fick vi besök av dem igen!

Kim o Tam aug -13 012

Kim och Tam frågade barnen om de hade haft en bra sommar och berättade att de hade badat jättemycket. Barnen berättade att de också hade badat.

Kim o Tam aug -13 014

Kim och Tam berättade också att de hade hört något så konstigt när de var på Hemköp och handlade frön och chips, ett ord de aldrig hade hört förut; ENERGI. De hade inte en aning om vad det betydde, men så kom de på att de brukar få hjälp här av barnen på Slangbellan som kan så mycket. Kan barnen hjälpa dem? Vad betyder ENERGI?

Kim o Tam aug -13 013

Barnen hade flera förslag, några av dem;

– När man har spring i bena.

-Vi får energi i vår kropp när vi äter.

– När man springer så fort man kan.

-Gympan kanske har med energi att göra, där springer man ganska mycket.

Kim och Tam gav barnen i uppdrag att ta reda på mer om ENERGI till nästa gång de kommer, och berätta mer då.

Kim o Tam aug -13 016

Just när Kim och Tam var här flög deras kompisar över oss, långt upp i himlen! De vinkade och såg att det var faktiskt Tams kusin som var på väg att flytta söderut över vintern!

Kim och Tams besök innebar starten för oss med vårt nya Grön Flagg- område som är ENERGI OCH KLIMAT. Många av barnens tankar om energi handlade om kropps och rörelseenergi och under de närmsta veckorna kommer vi tillsammans utforska både dessa och andra sorters energi. En spännande start på ett spännande arbetsområde!

I läroplanen för förskolan (98/10) står att förskolan ska sträva efter att barnen utvecklar sin förståelse för naturvetenskap samt att verksamheten ska bidra till att barnen utvecklar en förståelse för sig själva och sin omvärld.

Skrivet av Erika.